בעיה | מסך מגע בלינוקס
-
בס"ד
אני משתמש בתוכנה האחרונה, ויש לי אובונטו הכי מעודכן וכו'.
יש לי מסך מגע שעובד בכל התוכנות ורק באוצריא לא.
השאלה אם מישהו נתקל בבעיה הזו,
ואם כן האם יש פתרון,
והאם המפתחים היקרים והאהובים יכולים לסייע בעד הדבר?תודה רבה, ושכרכם כפול מן השמים...
-
בס"ד
ואם כן האם יש פתרון,
והאם המפתחים היקרים והאהובים יכולים לסייע בעד הדבר?תודה רבה, ושכרכם כפול מן השמים...
-
בס"ד
ואם כן האם יש פתרון,
-
בס"ד
הוספתי תגובה, ע"ש.
אני אומר ותמיד אומר, תנו צ'אנס ללינוקס. אתם תהנו,
ממערכת מהירה, ממערכת שלא מפעילה לכם 350 תהליכים ברקע...
יש הרבה הפצות והבוחר ייבחר...תודה רבה.
-
בס"ד
חזרנו מחופשה, היה כיף תודה לשואלים,
לצערי בלינוקס התוספים לא עובדים.... -
בס"ד
התוספים מותקנים, אבל רואים פשוט חלון שחור

-
בס"ד
עוד משהו שהיה ופתרנו אנו וGPT
גלילה מקוטעת במסך מגע ב־Linux – התנגשות עם מחוות מעבר בין טאבים
שלום,
מצאתי בעיה בגלילה באמצעות מסך מגע באוצריא על Linux.
גרסה שנבדקה: 0.9.96
Branch: dev
Commit:1a12aa2הבעיה
כאשר גוללים ספר באוצריא באמצעות מסך מגע, הגלילה מרגישה מעט מקוטעת ולא רציפה.
בדקתי את אותו מסך מגע בתוכנות אחרות, לדוגמה Obsidian, ושם הגלילה חלקה לחלוטין.
בדקתי גם את אוצריא תחת Wayland וגם בהרצה דרך X11/XWayland, ולא היה הבדל, ולכן הבעיה אינה נראית קשורה ל־Wayland או לדרייבר של מסך המגע.
הגורם שנמצא
ב־:
lib/tabs/reading_screen.dartה־
HorizontalDragGestureRecognizerהמשמש להחלקה בין טאבים בדסקטופ מאזין גם ל־Trackpad וגם ל־Touch:supportedDevices: const { PointerDeviceKind.trackpad, PointerDeviceKind.touch, },בזמן גלילה אנכית באמצעות אצבע, ה־recognizer הזה משתתף גם הוא בזיהוי המחווה במקביל ל־Scrollable של תוכן הספר.
בפועל נראה שנוצרת תחרות בין מחוות ההחלקה האופקית של הטאבים לבין הגלילה האנכית של הספר.
הבדיקה שביצעתי
בניתי את אוצריא מחדש לאחר שינוי הקוד ל־:
supportedDevices: const { PointerDeviceKind.trackpad, },כלומר הסרתי רק את:
PointerDeviceKind.touch,מה־recognizer של החלפת הטאבים.
התוצאה
לאחר השינוי הגלילה במסך המגע השתפרה בצורה משמעותית והפכה חלקה הרבה יותר.
ה־Trackpad ממשיך להישאר נתמך עבור מחוות מעבר בין טאבים.
הצעה לתיקון
ב־Linux/Desktop כדאי לשקול שלא לכלול
PointerDeviceKind.touchב־HorizontalDragGestureRecognizerשל מעבר בין טאבים, או לחלופין לממש הבחנה טובה יותר בין גרירה אנכית של תוכן לבין swipe אופקי להחלפת טאב, באופן שלא ישפיע על תחילת הגלילה האנכית.התיקון המינימלי שנבדק אצלי בהצלחה:
supportedDevices: const { PointerDeviceKind.trackpad, - PointerDeviceKind.touch, },אשמח אם תוכלו לבדוק ולשלב פתרון רשמי, משום שההבדל בחוויית הגלילה במסך מגע מורגש מאוד.
תודה רבה.
-
בס"ד
עוד משהו שהיה ופתרנו אנו וGPT
גלילה מקוטעת במסך מגע ב־Linux – התנגשות עם מחוות מעבר בין טאבים
שלום,
מצאתי בעיה בגלילה באמצעות מסך מגע באוצריא על Linux.
גרסה שנבדקה: 0.9.96
Branch: dev
Commit:1a12aa2הבעיה
כאשר גוללים ספר באוצריא באמצעות מסך מגע, הגלילה מרגישה מעט מקוטעת ולא רציפה.
בדקתי את אותו מסך מגע בתוכנות אחרות, לדוגמה Obsidian, ושם הגלילה חלקה לחלוטין.
בדקתי גם את אוצריא תחת Wayland וגם בהרצה דרך X11/XWayland, ולא היה הבדל, ולכן הבעיה אינה נראית קשורה ל־Wayland או לדרייבר של מסך המגע.
הגורם שנמצא
ב־:
lib/tabs/reading_screen.dartה־
HorizontalDragGestureRecognizerהמשמש להחלקה בין טאבים בדסקטופ מאזין גם ל־Trackpad וגם ל־Touch:supportedDevices: const { PointerDeviceKind.trackpad, PointerDeviceKind.touch, },בזמן גלילה אנכית באמצעות אצבע, ה־recognizer הזה משתתף גם הוא בזיהוי המחווה במקביל ל־Scrollable של תוכן הספר.
בפועל נראה שנוצרת תחרות בין מחוות ההחלקה האופקית של הטאבים לבין הגלילה האנכית של הספר.
הבדיקה שביצעתי
בניתי את אוצריא מחדש לאחר שינוי הקוד ל־:
supportedDevices: const { PointerDeviceKind.trackpad, },כלומר הסרתי רק את:
PointerDeviceKind.touch,מה־recognizer של החלפת הטאבים.
התוצאה
לאחר השינוי הגלילה במסך המגע השתפרה בצורה משמעותית והפכה חלקה הרבה יותר.
ה־Trackpad ממשיך להישאר נתמך עבור מחוות מעבר בין טאבים.
הצעה לתיקון
ב־Linux/Desktop כדאי לשקול שלא לכלול
PointerDeviceKind.touchב־HorizontalDragGestureRecognizerשל מעבר בין טאבים, או לחלופין לממש הבחנה טובה יותר בין גרירה אנכית של תוכן לבין swipe אופקי להחלפת טאב, באופן שלא ישפיע על תחילת הגלילה האנכית.התיקון המינימלי שנבדק אצלי בהצלחה:
supportedDevices: const { PointerDeviceKind.trackpad, - PointerDeviceKind.touch, },אשמח אם תוכלו לבדוק ולשלב פתרון רשמי, משום שההבדל בחוויית הגלילה במסך מגע מורגש מאוד.
תודה רבה.
@Shtutnik תוכל לפתוח PR, מדריך בספויילר.
יש ליצור בגיטהאב "מזלג" לקוד של אוצריא, ע"י לחיצה על הכפתור Fork:
זה ייצר בחשבון גיטהאב שלך עותק של המאגר.
לאחר מכן יש לעשות בו את השינויים הרצויים [מכיוון שזה שינוי נקודתי אפשר לעשות את זה ע"י פתיחת הקובץ הרצוי, לחיצה על הכפתור עריכה, ביצוע השינויים הרצויים, שמירה ויצירת "קומיט" [=כל שינוי שמבצעים בקוד נשמר בצורה מסודרת ב"קומיט" עם תיאור מזהה והכל, מה שמאפשר טיפול נוח], לאחר שכל מה שאתה רוצה לעשות בוצע - נכנסים לדף בקשות המשיכה Pull requests ולוחצים על New Pull requests בוחרים את השינויים הרצויים [מאיזה מאגר בסיס - שלך, ומה המאגר יעד - Otzaria/Otzaria ואת הענפים הרצויים, בעקרון div בשניהם], ומאשרים.
תיעזר בבינה, היא טובה בזה. מנסיון...
-
בס"ד
בשיתוף עם GPT ראינו שכבר תוקן הקוד...
יישר כוח עצום!!!
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות